Antwerpen van op het Water
Skyline Antwerpen

Antwerpen van op het Water

Zeilen over de Schelde of varen door de haven...
Ontdek Antwerpen vanaf het water op een prachtig historisch zeilschip. Een unieke wijze om met familie, vrienden of collega's te genieten van al het moois dat de Vlaamse Scheldestad te bieden heeft.

De Schelde is dé slagader van Antwerpen! Deze getijdenrivier maakte Antwerpen in de 16e eeuw tot één van de belangrijkste handelscentra in Europa. De 80-jarige oorlog, ofwel de Spaanse successieoorlog, maakte een einde aan deze Gouden Eeuw. Na de onafhankelijkheidsverklaring van België in 1830 en het opheffen van de Scheldetol in 1863 wist Antwerpen echter opnieuw uit te groeien tot een haven van wereldformaat. Deze roerige geschiedenis is nog altijd zichtbaar en vooral ook voelbaar vanaf het water.

Actief zeilen op de Schelde zoals de machtige koopvaardijschepen van weleer, of lekker achteroverleunend met een hapje en een drankje de Antwerpse haven ontdekken.
Geniet van de echte Belgische chocolade of de heerlijke bieren tijdens een speciaal samengestelde proeverij op het water. Aan de wal Antwerpen verder ontdekken? De unieke Antwerp BeerWalk, een kunst- en cultuurtocht of een misschien een wat meer pikante wandeling... ? Voor elke wandeling hebben wij een gespecialiseerde gids, de mogelijkheden zijn oneindig.

Een familiedag, personeelsuitje, babyborrel of trouwerij, wij maken van uw bezoek aan Antwerpen een onvergetelijke ervaring! Neem contact met ons op en wij maken een trip op maat.

Neem contact op met Vonker!


Historisch Zeilschip Antwerpse kaaien

Scheepsbel Antwerpse haven

Lunch op de Schelde Varen door Antwerpen

Zeilen op de Schelde Zeilen op de Schelde